Történetünk

A Magyarországon Akkreditált Tiszteletbeli Konzuli Testület 2001. decemberében alakult, és a Fővárosi Bíróság 2002. február 25-n vette nyilvántartásba 9.819 sorszám alatt.

Akkor a 38 alapítója 33 ország képviseletében tevékenykedett tiszteletbeli konzulként Magyarország területén. Kollégáink többsége a fővárosban dolgozik, de Budaörsön, Szigetváron, Szegeden, Székesfehérváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szombathelyen, Győrben, Nagykanizsánés más városokban is működnek tiszteletbeli konzul által vezetett konzuli képviseletek.

A Testület fő feladatának a tiszteletbeli konzuli jogintézmény presztízsénekmegtartását, javítását tartja. A szervezet a tagok számára érdekképviseletiszervezetként is működik, valamint belső kommunikációs eszközökkel tájékoztatást és segítséget nyújt, és egyben számos szolgáltatást biztosít térítésmentesen a konzuloknak szakmai feladataik minél eredményesebb ellátása érdekében.

A Testület kiterjedt sajtókapcsolatok és protokoll-események segítségével a szakma egyetlen és legfontosabb konzuli fórumává vált Magyarországon.

2008 áprilisában a Testületet a Konzuli Világszövetség prágai tanácskozásán a FICAC teljes jogú tagjává választotta. Az európai szervezetnek, a FUECH-nek 2010-ben lett teljes jogú tagja a Testület.