Híreink

Meghívó…

2015. március 27.


Búcsúzunk…

2015. március 12.

dr. Batizi András György (1946-2015)
Jamaicai Köztársaság tiszteletbeli főkonzulja
Magyarországra Akkreditált Tiszteletbeli Konzuli Testület elnöke (2004-2009)


Konzul kollégánk híre

2014. június 16.

Barabás László osztrák konzul kollégánk a Hősök Napján alkalmából az I. világháborús halottak Hősök Temetőjében és a Nyíregyháza városközpontjában lévő I. világháborús emlékműnél koszorúzott.


FICAC Who's Who

2012. december 16.

Második kiadásban, közel háromszáz oldalon jelent meg a "FICAC Who's Who", a nemzetközi konzuli világszervezet adatbázisa - ezúttal Magyarországon dolgozó kollégák adataival is.
A színes kiadvány hiánypótló, ugyanakkor nem teljeskörű. A szervezet a jövőben tervezi az elektronikus elérés biztosítását is a külügyminisztériumok, a nagykövetségek és a konzulátusok részére is.

Címváltozás - Ghanai Köztársaság Főkonzulátusa

2012. november 25.

Megváltozott a Ghanai Köztársaság Főkonzulátusának címe.
Az új cím: 1037 Budapest, Bécsi út 3-5. 40/6.
A képviselet új faxszáma: 240-6698

Munkatársi igazolványok

2012. november 25.

A Testület által kibocsátott és a titkárság által nyilvántartott munkatársi igazolványok formátuma megváltozott. Az új igazolványok megfelelnek a legmagasabb szintű okmánybiztonsági előírásoknak. Az igénylés rendje nem változott.

A FUECH éves ülése

2012. november 24.

Berlinben tartotta éves ülését az Európai Unió tagországaiban akkreditált tiszteletbeli konzuli testületek föderációja (FUECH), amely a Európai Bizottság mellett konzuli ügyekben konzultatív jogállással bíró, nem-kormányzati szervezetként az Unió területén kívüli államok kormányaival is együttműködik. A Magyarországon Akkreditált Tiszteletbeli Konzuli Testület a FUECH teljes jogú tagja.
A FUECH tanácskozásnak otthont adó német konzuli szövetség több mint négyszáz tagot számlál. A jelentős sajtóérdeklődést övező megbeszélésnek Svájc berlini nagykövetsége biztosított helyszínt, amelyen megjelent a szövetségi külügyminisztérium protokollfőnöke, az osztrák, a francia, a holland és a magyar testületek vezetői is.